Info

Waarvoor dient een studentenclub?

Laten we eerlijk zijn, weinigen komen naar het Gentse om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met de neus in de boeken te zitten. We komen naar Gent om onszelf te ontdekken, mensen te leren kennen, avonturen te beleven en herinneringen te creëren die we nog voor generaties kunnen navertellen. En liefst van al hoort daar ook een diploma bij natuurlijk.


Van waar komen de leden?

Het overgrote deel van onze leden is afkomstig uit Oostende, Middelkerke, Oudenburg, Bredene, Westende, en Gistel maar er zijn leden van over heel West-Vlaanderen waardoor er zowel in Gent, Oostende en andere plaatsen altijd wel iemand is om mee af te spreken.Wat met de studies en sport?

Uiteraard moet er ook wel gestudeerd worden en ook daar kan de club behulpzaam zijn. Van quasi iedere richting aan de UGent, HoGent, Artevelde, Odisee, KU Leuven, LUCA enzoverder hebben wij wel één of meerdere leden waar je beroep op kunt doen. Daarnaast heeft Dionysus als lid van het SeniorenKonvent (SK) Ghendt ook een plaats in de SK Sportcompetitie.

Bij interesse of vragen kun je steeds een (praesidium)lid contacteren, een mailtje sturen naar studentenclub.dionysus@gmail.com of langskomen op onze clubavond, die de donderdagavond van start gaat omstreeks 21u in de Confrater.Wien ziej giedr kerel?

HSC Dionysus vertegenwoordigt regio Oostende als streekclub in het SK Ghendt. In de praktijk is iedereen met liefde voor het West-Vlaams dialect welkom. We hebben leden van De Panne tot in Blankenberge en van Izegem tot in Gent. Gelukkig gaan we altijd deur de meure dus is er nooit last van een taalmuur.

Onze grootste pijler binnen Dionysus is het afwijken van de hiërarchie binnen studentenverenigingen. D.w.z. dat schachten bij ons geen verschrikkelijke doop ondergaan. Buiten de cantus bekijken wij leden niet als schacht, commi(litoon) of praesidiumlid. Welk lint ook om de schouder hangt, het gaat ons om de nieuwe vriendschappen en herinneringen, of het gebrek daaraan. Voor meer info over de doop of andere vragen kun je de Praesidiumleden contacteren of mailen naar studentenclub.dionysus@gmail.com.Clubinfo

Oprichtingsjaar: 1982

Stichters: Ralph Deroo, Johan De Vos en Serge Dauchy

Doelgroep: Oostendse studenten in Gent

Clubcafé: Confrater

Clubavond: elke donderdag

E-mail: studentenclub.dionysus@gmail.com

Tel: 04 pintje bierClublied

1.
Leve de torre van Oostende
j'is geboren in z'n emde
j'is geboren in de mostoartpot
en j'e gin hoar op z'n kletsekop

R.
oanne moane, stukker de kroane
pimpaljoene leerze
potje kadéé, oender de zee
dansen de pimpernelletjes

2.
Leve de torre van Oostende
je kud'em zien al woar je blende
kloarder dan de moane op e kletsekop in brand
der is ginéén lanteere die an uze torre kant

R.
oanne moane, stukker de kroane
pimpaljoene leerze
potje kadéé, oender de zee
dansen de pimpernelletjes  • Peter: Jean-Luc 'John' Roselle
  • Meter: Florian Beelaerts