Geschiedenis

Traditie van de Vatrolling

De vatrolling is bij ons, Dionysus, ondertussen een traditie geworden en een begrip binnen onze club. Reeds 8 maal in onze geschiedenis rolden we een vat bier van Oostende naar Gent. Met deze ludieke studentenactiviteit maken we de symbolische link tussen onze stad van herkomst en de stad waar we met z'n allen studeren.

85-86

Tijdens het 4de jaar bestaan van onze club werd in 85-86 de eerste vatrolling een feit. Onder leiding van Ralph Deroo, medestichter van onze club en toenmalig Praeses, werd het eerste vat van Oostende richting Gent gestampt. Dit ging door in samenwerking met Brouwerij Rodenbach. Toen haalden we in alle kranten de voorpagina. De foto van de groep is een item die tot op heden steeds aanwezig is in de portefeuille van Ralph.

87-88

Twee jaar later in 87-88, werd Studentenclub Rodenbach gevraagd om mee te doen. De stunt bestond er deze keer in dat zij vertrokken in Roeselare en wij in Oostende. Ter hoogte van Drongen smolten de twee groepen samen om de laatste kilometers naar Gent af te leggen. In het toenmalig caf"é" Den Bolhoed (hoek van St. Amandstraat en Kazernestraat) werden om middernacht de twee gerolde vaten Wiel's en Rodenbach genuttigd. Tijdens dit academiejaar hadden we Rika Goethals als onze eerste vrouwelijke praeses. Daarnaast werden in het Dagelijks Bestuur van het SK de functies van Senior Seniorum (Alex van Overloop) en Secretaris (Johan Vande Ryse) belichaamd door Dionysus.

89-90

Johan Vande Ryse wou zijn tweede jaar als praeses deftig afsluiten en organiseerde in 89-90 voor de derde maal een vatrolling. Deze startte op de Zeedijk in Oostende naast de woonplaats van medestichter Ralph Deroo. Rodenbach werd terug het lekkere gerstenat die de kilometers moest verzachten. Toen werd het een beetje stil rond het gebeuren ....

96-97

Dirk Crombez (praeses 94-95 & 95-96), Nick Van Der Hooft (vice praeses 93-94) en Jan Lacluyse (Clovis) sloegen de handen in elkaar en organiseerden naar aanleiding van het derde lustrum opnieuw een Vatrolling. Een volledig nieuwe route werd uitgetekend en er werd deze keer een beroep gedaan op Alken-Maes.

01-02

In het vierde lustrum was Clovis (zedenmeester-schachtentemmer 97-98 & secretaris 01-02), de gelukkige om het ganse gebeuren rond de Vatrolling te leiden. Het was ook in dit academiejaar dat Dionysus Jean-Luc “John” Roselle het peterschap aanbood. John is nu reeds 19 jaar een geliefd Peter bij onze club.

We kwamen toen live op Radio2, hadden een deel in het dagelijks nieuws op AVS en stonden in enkele kranten.

06-07

In het academiejaar '06-'07 kwamen we op het nationaal sportnieuws, maar dan voor een heel andere sport. De 25ste verjaardag van Dionysus werd ondanks de regen vreugdig gevierd met een vatrolling onder leiding van de toenmalige praeses, Wendy Van Den Kieboom.

11-12

Ook dit jaar waren we weer van de partij. Onder invloed van de grote sponsoring van Rodenbach (waar we met z'n allen lekker van gedronken hebben), vertrokken we om 23:59:59 aan El Charro (aan het casino) onder leiding van Waut Van den Abbeele (toenmalig praeses) en Gregory Vanhoutte(lustrumleider en prosenior). Na een geweldige tocht en toch wel een mooie drankstop in Aalter waren zij om 19u onder aan de Sint-Kwintensberg voor de laatste kwelling (van de schachtjes die talrijk aanwezig waren). Even een fotoshoot in het midden en dan doorrollen om aan te komen in de Bierologie bij Bjorn. Daar werd er verder Rodenbach gedronken en er gingen toch wel wat voetjes rusten. Video

16-17

Sinds de vorige vatrolling had Dionysus een fameuze sprong voorwaards gemaakt. Het aantal leden was exponentieel gegroeid waardoor het 35 jarige bestaan van de club leidde tot de grootste vatrolling tot nu toe. Het vat Rodenbach sleurde meer dan 50 mensen met zich mee onderweg. De horde werd geleid door praeses Jens Vanhoecke, lustrumleider Gregory Vanhoutte en vice senior seniorum UGent (en in '17-'18 senior seniorum) Arne Hap. 37 Van hen haalden in Gent de eindmeet.

21-22

Namens alle propraesidia wordt er met enthousiasme uitgekeken naar de volgende generatie, hun vatrolling en last but not least; het lustrumgalabal!